Over ons | VitalFarma®

Leef veiliger en gezonder door onze fascinatie voor natuurlijke geneeskunde. Ontdek met ons de kracht van het verbinden van de natuur met de technologie van de toekomst!

Onze topprioriteit: mensen helpen veiliger en gezonder te leven. Bij ons vind je een ruim assortiment aan gezonde producten die je nodig hebt voor je gezin.

VitalFarma® is een bedrijf dat is ontstaan ​​uit de fascinatie voor natuurlijke geneeskunde en de cultuur van een gezonde levensstijl. Sinds de oprichting in 2018 is onze belangrijkste boodschap: het comfort van het leven verbeteren door het lichaam te ondersteunen met natuurlijke voeding. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe producten en ingrediënten uit alle continenten, waarbij we ons laten inspireren door de traditionele geneeskunde uit alle culturen. Het streven naar perfecte kwaliteit wordt niet alleen ontwikkeld op het gebied van ingrediënten, maar ook door eigen technologieën te innoveren en de nieuwste apparatuur voor productie en verpakking aan te schaffen.

Ontdek met ons de kracht van het verbinden van de natuur met de technologie van de toekomst!

We ontwikkelen alleen producten die gebaseerd zijn op wetenschap. Bij ons vind je geen hippe en ongecontroleerde ingrediënten of rare producten. Uit zorg voor u en uw gezondheid streven wij, VitalFarma®, naar PERFECTIE. We volgen zeer strikte richtlijnen voor Good Manufacturing Practices (GMP), voeren grondige laboratoriumanalyses uit van ingrediënten en afgewerkte producten en houden ons aan strikte voorschriften voor certificeringen, biologisch, niet-GM, veganistisch, koosjer en halal. We beheersen het productieproces van begin tot eind en zorgen ervoor dat elke stap van het productieproces voldoet aan onze strenge kwaliteits- en veiligheidsnormen. In de hele toeleveringsketen is het beleid van VitalFarma® om alleen zaken te doen met strikt gecontroleerde partners die voldoen aan de hoogste normen. Ons leveranciersselectie- en onboardingproces omvat due diligence met betrekking tot de reputatie van de leverancier, naleving van de wet en toepassing van de hoogste ethische normen, veiligheidsvoorschriften en voorschriften.

Vitamine- en mineralenproducten

De producten vullen de dagelijkse voeding perfect aan met vitaminen en mineralen die uiterst belangrijk zijn voor de goede werking van het lichaam.

Hoogwaardige plantenextracten

Hoogwaardige, natuurlijke en gestandaardiseerde plantenextracten ondersteunen perfect de goede werking van het hele lichaam.

Functioneel voedsel

Functionele voeding is niet alleen de grondslag voor een gezonde voeding, maar het is ook lekker. Veel van de aangeboden producten vormen de basis voor heerlijke maaltijden of verrijken en complementeren hun smaak

Natuurlijke cosmetica

Onze cosmetica bevatten uitsluitend ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Ze zijn gebaseerd op heilzame oliën en andere plantaardige en minerale ingrediënten.

Informatie van VitalFarma®

Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een maaltijd of goede, gebalanceerd voeding. Ook zijn ze geen vervanging voor lichaamsbeweging of een gezonde levensstijl.

Gebruik voedingssupplementen niet “zomaar”. De inname ervan moet worden overlegd met een arts, apotheker of diëtist en worden voorafgegaan door de nodige onderzoeken, want elk lichaam is anders. Alleen dan is een juiste en doeltreffende supplementatie (aanvulling van tekorten) mogelijk.

Stel geen diagnose van jouw gezondheid (of die van jouw kind) op basis van een reclame.Dezelfde symptomen (o.a. vermoeidheid, apathie, gebrek aan eetlust) kunnen verschillende oorzaken hebben, die niet noodzakelijk verband houden met een tekort aan magnesium, vitaminen of andere stoffen die in de reclame worden gesuggereerd.

Als het om gezondheid gaat, ben je niet “iedereen” of “gemiddeld”: “elke ouder”, “gemiddelde 60-plusser” of “elke atleet”. Advertenties verwijzen vaak naar levensstijl of leeftijd om de “noodzaak” van supplementatie te rechtvaardigen. Het feit dat je lichamelijk actief of ouder dan 60 bent, betekent niet dat je een bepaalde voedingsstof mist.

Voedingssupplementen zijn geen geneesmiddelen. Ze genezen of voorkomen geen ziekten.

Gebruik voedingssupplementen volgens de aanwijzingen voor dagelijkse hoeveelheid. Je vindt ze op de verpakking. Overschrijding van de dagelijkse inname-limieten van een stof zal je resultaten niet verbeteren, maar kan leiden tot verslechtering van je gezondheid. Zo kan bijvoorbeeld een overmatige ophoping van een bepaald soort vitamine in het lichaam spijsverteringsstoornissen veroorzaken.

Het gebruik van voedingssupplementen bij kinderen, vooral bij kinderen jonger dan 6 jaar, zonder medische indicatie kanschadelijk zijn voor het lichaam in ontwikkeling, waarvan de symptomen zich in een later stadium kunnen openbaren(zo kunnen bijvoorbeeld te grote hoeveelheden vitamines het natuurlijke immuunsysteem blokkeren). Voedingssupplementen in de vorm van lolly’s of snoepjes zijn, ondanks hun vorm, nog steeds supplementen met alle gevolgen van dien.

VitalFarma®